Soprana Maria Mascsim Nicoară, în stare gravă după ce a căzut pe scări. Procurorii suspectează o tentativă de omor, primul audiat a fost soţul artistei

Foto: Facebook

Procurorii au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei Naționale din Iași, aflată în prezent în comă la spital, după ce ar fi căzut pe scările din propria locuință. Primul audiat în acest caz a fost chiar soțul femeii, și asta, pentru că, potrivit unor surse, înaintea tragicului eveniment, cei doi s-ar fi certat, informează Realitatea PLUS.

Maria Macsim Nicoară se află acum la Terapie Intensivă, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Femeia a fost operată imediat ce a ajuns la spital, în noaptea de duminică spre luni.

“Prezintă leziuni cranio cerebrale, toracice, de coloană și bazin. Pentru leziunile cerebrale s-a intervenit chirurgical, starea este, în continuare, extrem de gravă”, a afirmat medicul Florin Gramada, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

Soțul solistei a fost audiat în dosarul deschis de procurori. Cei doi s-ar fi certat, spun surse din anchetă, și pe fondul consumului de alcool, femeia s-ar fi dezechilibrat și a căzut pe scări. Când a găsit-o inconștientă, soțul ei și-ar fi sunat mai întâi mama, medic de profesie, și abia după trei ore au chemat ambulanța.

“Din cercetări reiese că a fost un accident casnic. Doamnei i s-a făcut rău pe scări și a căzut și s-a lovit. În cursul nopții, a chemat-o pe mama dumnealui care este medic și au chemat împreună salvarea. Au consumat amândoi bauturi alcoolice, dar nu împreună”, a declarat Andrei Horga, avocatul sotului sopranei.

Maria Macsim Nicoară este angajata Operei Naționale din Iași de peste 25 de ani.

“Un om de baza al institutiei, o persoana deosebita din punct de vedere al atitudinii, al moralitatii, al devotiunii fata de scena”, asa a descris-o Beatrice Rancea, managerul Operaei Nationale din Iasi, pe mezzosoprană.

Deoarece circumstanțele întregului episod nu sunt încă foarte clare, cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, care au deschis un dosar penal in rem pentru tentativă de omor.

Parteneri