Soția unui ieșean care a murit după ce a băut spirt: ”Vodka e apă chioară, romul, colorant, spirtul e bun. Bei un pahar și pleci la muncă”

foto: bzi.ro

Soția unui bărbat din Iași care a murit după ce a băut spirt contrafăcut a spus că soțul ei era grav bolnav, iar spirtul i-a înrăutățit starea de sănătate. Mai mult, femeia a povestit că și ea consumă alcool sanitar de ani buni, însă bea doar ”Mona”, nu ce a băut soțul ei.

Agafia Teofan, în vârstă de 50 de ani, este soția unuia dintre cei care au băut alcool sanitar și au murit. Femeia locuiește în comuna Stolniceni-Prăjescu, județul Iași și a povestit ce s-a întâmplat în ziua fatidică.

”El a băut spirt în ziua aia…Sante…nu Mona. De când e cu boala asta în țară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă. De ăla a băut soțul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin și pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin și după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit”, a spus femeia pentru bzi.

Localnica a mai spus că acele zece persoane care au murit după ce au băut spirt ”au avut ghinion”.

”Ce să spun, nu trebuie să bei spirt, dar vodka e apă chioară, romul, colorant, spirtul e bun. Bei un pahar și pleci la muncă. Eu dacă beau, beau numai Mona. (…) Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci… N-am băut. Tre să mai iei câte un pahar când muncești. Nu se poate altfel… Eu spirt gol n-am băut niciodată… Am făcut cu suc, cu apă, jumate-jumate. Altfel, nu.”

Zece oameni din județul Iași au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, pentru că l-au identificat pe producătorul alcoolului, potrivit Libertatea.

Parteneri