Spaniolii și-au cumpărat câini în timpul pandemiei pentru a putea ieși din casă, iar acum i-au abandonat o dată cu relaxarea

În Spania, animalele de companie, mai ales câinii, au fost folosite ca un simplu instrument în timpul carantinei. Pentru că în această perioadă spaniolii puteau ieși din casă doar pentru cumpărături esențiale și pentru a-și plimba animalele, foarte mulți și-au cumpărat câini pe care i-au abandonat odată cu relaxarea restricțiilor.

„Oamenii și-au achiziționat animalele doar pentru a putea ieși din case”, spune Anna Mulà, avocată specializată în dreptul animalelor și purtător de cuvânt al Institutului pentru Politici Publice pentru Protecția Animalelor (IPPPA). Astfel, Societatea Canină din Spania (RSCE) a calculat că aproximativ 5.000 de câini au fost abandonați, cu 50% mai mult decât în mod obișnuit, potrivit abc.es.

„Aceste animale au fost tratate ca simple instrumente, pentru a acoperi o nevoie. Acum, când nu mai este nevoie de ele, sunt abandonate, iar acest lucru a fost făcut cu ușurință”, a spus Anna Mulà.

Aceasta este o realitate confirmată de datele furnizate de RSCE. Potrivit organizației, abandonul câinilor a crescut vertiginos de la începutul relaxării. Numai la sfârșitul lunii mai, în primele săptămâni în care restricțiile de deplasare au fost reduse în majoritatea provinciilor, au fost înregistrate aproximativ 2.000 de abandonuri de câini.

Pentru că adăposturile pentru animale au fost închise în timpul carantinei, oamenii care doreau un animal de companie au apelat la vânzările online. Mulà spune că sunt achiziții „frauduloase”, iar aceste animale provin din ferme ilegale în care condițiile sunt „cumplite”.

Parteneri