Spargeri de bancomate în fiecare săptămână! Un alt bancomat din Galați a fost detonat, iar hoții au fugit cu toți banii

Un bancomat a fost detonat la Tulucești, în Galați, iar tâlharii au dispărut cu banii. Nu se știe încă suma exactă sustrasă din bancomat.

Poliţiştii din Galaţi au demarat o amplă anchetă după ce persoane necunoscute care nu au fost prinse până acum au detonat un bancomat la intrarea unui magazin din localitatea Tuluceşti, furând o sumă de bani.

”La data de 15.09.2020, în jurul orei 04.00 I.P.J. Galaţi a fost sesizat prin SNUAU 112, despre faptul că, în comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi, bancomatul, aparţinând unei unităţi bancare, din incinta unei societăţi comerciale, prezintă urme de distrugere. Poliţiştii ajunşi la scurt timp la faţa locului au constatat faptul că persoane necunoscute, ar fi forţat mecanic fanta de eliberare a bancnotelor de la acest bancomat. În urma deflagraţiei, partea din spate a bancomatul a fost distrusă, iar din interior a fost sustrasă o sumă de bani”, a anunţat marţi dimineaţă Poliţia.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Furt calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.229 Cod Penal, de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi, care au preluat cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Săptămâna trecută, persoane care nu au fost prinse au încercat să sustragă bani dintr-un ATM, de la Lieşti, tot în Galați, însă atunci nu au reuşit.

Potrivit IPJ Galaţi, vineri, în jurul orei 4.00, Secţia 3 Poliţie Rurală Lieşti a fost sesizată prin 112 de către un angajat de la o agenţie bancară din comuna Lieşti, cu privire la faptul că a fost declanşată alarma din interiorul agenţiei.

Ajunşi la faţa locului. Poliţiştii au constatat faptul că persoane necunoscute au încercat forţarea mecanică a fantei de eliberare a bancnotelor de la bancomatul amplasat la sediul acestei agenţiei bancare din comuna Lieşti, judeţul Galaţi iar apoi au incendiat această fantă.

Parteneri