Starea de urgență se prelungește în Italia până în luna octombrie

Guvernul Italiei a anunțat că starea de urgență impusă din cauza pandemiei de coronavirus va fi prelungită până în octombrie.

Guvernul Italiei a anunțat că starea de urgență impusă din cauza pandemiei de coronavirus va fi prelungită până în octombrie, relatează Politico, citat de Digi24.

În Italia, după impunerea stării de urgență la începutul anului, guvernul poate conduce țara prin decret, fără a mai avea nevoie de acordul parlamentului de la Roma pentru deciziile executivului.

Executivul poate iniția starea de urgență fără acord parlamentar în cazul „dezastrelor și catastrofelor naturale sau alte evenimente care trebuie gestionate cu puteri extraordinare”, conform unei legi din 1992.

Roberto Speranza, ministrul Sănătății, a anunțat marți „Guvernul va lua decizia de a extinde starea de urgență până în data de 31 octombrie, dar doar după ce ea va trece de parlament”.

Giuseppe Conte, primul ministru al Italiei, îi va informa pe senatori în legătură cu intenția prelungirii stării de urgență. Cu toate acestea, partidele de opoziție nu se declară mulțumite de această decizie.

Parteneri