Streinu-Cercel, medicul care a propus izolarea pensionarilor, a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății, după ce în presă a apărut planul care prevederea izolarea timp de mai multe săptămâni a persoanelor vârstnice, a anunțat ministrul Nelu Tătaru. Premierul Ludovic Orban a declarat, în cadrul ședinței de guvern, că salută demiterea lui Cercel din fruntea comisiei Covid-19.

Premierul Orban a salutat demiterea lui Streinu Cercel din fruntea comisiei Covid 19 și a declarat că nu este de acord cu revenirea pe funcție a directorului medical de la Suceava, cel care a chemat toate cadrele medicale pe 23 martie la spital sporind semnificativ cazurile de infectare cu noul coronavirus.

„Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID, era chiar președinte, Noi avem discuții, sunt propuneri, chiar și aceste propuneri le gândim, dar n-am putut să fiu de acord cu dânsul, de asta am spus gândim și oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord. Apariţia acelui plan de vacanță n-a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri. De altfel, decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru, Comisia Științifică de la nivelul Ministerului, nemafăcând parte și nemaifiind nici președinte”, a spus Nelu Tătaru.

În locul acestuia, la conducerea Comisiei va fi numită Adriana Pistol, șefa IPSP, a mai anunțat ministrul Sănătății.

Parteneri