Studenții nemulțumiți de noile reguli din cadrul campusurilor în care s-au montat garduri de fier au protestat

Studenţii Universităţii din Manchester, Anglia, au protestat joi noapte. Aceştia sunt nemulţumiţi de măsurile pe care facultatea lor le-a impus odată cu intrarea în vigoare a celui de-al doilea lockdown. Tinerii nu au fost de acord cu faptul că mai multe garduri de fier au fost montate în perimetrul campusului.

Studenţii unei facultăţi din Marea Britanie au protestat.Tinerii sunt nemulţumiţi de gardurile de fier montate în campus.
Studenţii britanici ai Universităţii din Manchester se simt captivi în campus, asta după ce reprezentanţii facultăţii au decis să monteze şiruri lungi de garduri de fier.

Furioși, tinerii au dărâmat gardurile, au scandat şi au folosit fumigene şi pancarte în semn de protest, dailymail.co.uk.

Ei s-au plâns inclusiv pe reţelele de socializare de faptul că se simt prizonieri, captivi în campus, aspect ce le afectează extrem de tare sănătatea psihică. Deși nu au împiedicat studenții să intre sau să iasă, gardurile au blocat diferitele clădiri ale campusului. O altă problemă ar fi fost faptul că tinerii nu au fost anunţaţi mai de dinainte de montarea lor.

”Este un consens în rândul studenţilor că acest lucru este incredibil de dezumanizant”, a afirmat un student.

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ au specificat că nu au dorit ca montarea gardurilor să le creeze îngrijorare şi suferinţă tinerilor. De asemenea, aceştia au mai menţionat că toate gardurile vor fi demontate în cel mai scurt timp posibil. Ele ar fi fost menite să ţină la distanţă persoanele din afara facultăţii.

”Nivelul de anxietate pe care acestea le poate provoca într-o perioadă deja fragilă este ridicol. O totală ignorare a bunăstării studenților”, a adăugat un student.

Tinerii spun că protestul a fost provocat de frustrarea acumulată, având în vedere că încă de la începutul anului universitar au fost supuși restricțiilor. În plus, ei au fost dezamăgiţi de felul în care a gestionat facultatea pandemia, susţinând că nu s-au simţit suficient de sprijiniţi.

 

Parteneri