Te poți infecta cu coronavirus dacă mergi la piscină? Răspunsul profesorului Alexandru Rafila

Foto: Dương Nhân / Pexels

Mulți dintre români așteaptă cu sufletul la gură data de 15 mai, când autoritățile au anunțat că măsurile stricte se vor mai relaxa. România va ieși din starea de urgență și va intra în cea de alertă.

Dar acest lucru nu înseamnă că pericolul a trecut, căci încă ne aflăm în plină pandemie de coronavirus. Alexandru Rafila a răspuns la una dintre întrebările arzătoare ale românilor: există posibilitatea să te infectezi cu coronavirus dacă mergi la piscină?

Răspunsul a venit imediat și există posibilitatea, în condițiile în care sunt prea multe persoane în bazin, iar contactul este apropiat. Atunci când se merge la piscină nu se poate purta masca de protecție și nu este exclusă ideea de a se inventa una, specială pentru înotători.

„Dacă sunt prea multe persoane în piscină și contactul este prea apropiat, există posibilitatea contaminării, pentru că, atunci când înoți, mai sunt secreții, mai și expectorezi câteodată, iar masca nu se poate folosi. Nu este exclus însă să se inventeze un tip special de mască pentru înot”, a spus Alexandru Rafila la Digi 24, conform dcnews.ro.

Parteneri