Ultimele rezultate a vaccinului anti covid arată că acesta ar putea duce la diverse forme de paralizie

Ultimele rezultate în testarea vaccinul anti-Covid-19 arată că acesta ar putea duce la forme de paralizie. Specialiștii sunt îngrijorați de noile vești și au suspendat testările.O veste îngrijorătoare a fost transmisă de reprezentanții gigantului farmaceutic AstraZeneca, după ce s-a început faza a treia a testărilor pentru dezvoltarea vaccinului anti-Covid-19. Specialiștii anunță că s-au constatat efecte secundare grave la unii dintre voluntari, dezvoltând forme de paralizie.

Rezultatele îngrijorătoare date de specialiști

Compania AstraZeneca a suspendat testările pentru vaccinul împotriva coronavirusului, după ce una dintre voluntare din Marea Britanie a avut simptome neurologice specifice unei afecţiuni inflamatorii spinale rare, dar gravă, numită mielită transversă. Specialiștii precizează că este o reacţie inflamatorie a măduvei spinării, aceasta putând fi pusă pe seama anumitor infecţii anterioare sau pe seama vaccinării recente. Ba mai mult, în cazurile severe, afecțiunea respectivă poate duce la forme de paralizie. Potrivit reprezentanților companiei, femeia a fost injectată cu vaccinul anti-Covid-19 și nu cu un placebo.

În luna iulie, un alt pacient a suferit reacții adverse grave, iar studiul vaccinului a fost oprit pentru o perioadă. Un bărbat a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, după ce a fost vaccinat, însă în acele momente nu s-a făcut conexiunea cu vaccinul împotriva coronavirusului.

Momentan, diagnosticul voluntarei din Regatul Unit nu a fost confirmat oficial, însă femeia se simte mai bine acum și urmează să fie externată în scurt timp.

Parteneri