Un avion încărcat cu jumătate de tonă de cocaină s-a prăbușit ,persoanele aflate la bord au murit

Un avion ușor, încărcat cu aproape o jumătate de tonă de cocaină, s-a prăbușit în zona centrală a Mexicului după o urmărire ca în filme prin aer. Ministrul apărării mexican a precizat că două persoane de la bordul aeronavei au murit, relatează CNN.

Elicoptere militare ale armatei mexicane au interceptat avionul în spațiul aerian al țării și l-au urmărit pe distanțe de sute de kilometri. La un moment dat, aeronava a rămas fără combustibil și s-a prăbușit în Botija, Queretaro.

Aeronava era încărcată cu aproximativ 400 de kilograme de cocaină, a adăugat ministerul apărării din Mexic într-un comunicat.

În ultimele luni, mai multe avioane private s-au prăbușit sau au fost abandonate în sudul Mexicului sau în America Centrală, fapt ce indică o creștere a fenomenului traficului aerian de droguri. Incidentul vine în contextul în care un alt avion privat, care fusese declarat furat, s-a prăbușit într-o junglă din Guatemala. La bord au fost descoperiți doi bărbați morți și o cantitate mare de droguri și arme.

Parteneri