Un băiat de numai 15 ani a murit în Brașov după ce i s-a făcut rău după anestezie

Un caz șocant s-a petrecut la Spitalul de Copii din Brașov, unde un tânăr de doar 15 ani ar fi murit din cauza neglijenței medicale.

Incidentul a avut loc la o clinică oftalmologică. Adolescentul urma sa facă o operație la ochi.

Acesta fusese transportat de urgență de către SMURD. Pe certificatul de deces este trecut un „incident terapeutic” drept cauză a decesului. Povestea a fost detaliată pe Facebook de Ion Mânzală.

Caz șocant. Un tânăr de 15 ani ar fi murit din cauza unei neglijențe medicale

”Un tânăr de 15 ani din Sfântu Gheorghe a murit la Spitalul de Copii din Braşov, unde a fost transportat de urgenţă de către SMURD, după ce fusese pregătit pentru a fi operat pentru afecțiuni la nivelul ochilor la o clinică de oftalmologie din Brașov.

Conform certificatului de deces, cauza morții o constituie un incident terapeutic care, cel mai probabil, s-a produs din neglijența personalului medical al clinicii oftalmologice în cauză.

Din datele medicale şi declaraţiile părinţilor, există ipoteza lipsei de supraveghere medicală a unui pacient aflat sub anestezie şi căruia i s-a făcut rău, sufocându-se cu propria vomă…

Ion Mânzală mai precizează că poliția din județul Brașov face investigații.

”Biroul Investigații Criminale din Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov a întocmit un dosar penal, cu scopul de a descoperi eventualii vinovați pentru decesul tânărului de 15 ani,” a scris sursa citată.

Parteneri