Un bărbat din Galați a primit de la DSP un mesaj în care era avertizat ca este infectat desi nu a facut testul

Cum a fost posibil ca un bărbat care nu și-a făcut testul Covid-19 să primească un SMS prin care este informat că este pozitiv? DSP a trimis un SMS fals unui bărbat din Galați! I-au spus că este pozitiv cu COVID-19, deși nu iși făcuse testul

Bărbatul s-a dus de dimineață la o clinică privată, conform trimiterii medicului de familie, pentru a fi supus unei serii de examene medicale de rutină fără a avea vreo legătură cu noul coronavirus.Cu toate acestea, câteva ore mai târziu, a primit un SMS prin care i se transmitea că este pozitiv cu noul coronavirus.

El nu s-a testat de Covid, ci a avut nevoie de analize pentru afecțiuni complet diferite. Însă, la miezul nopții, a primit un mesaj text care i-a dat viața complet peste cap. Potrivit SMS-ului era pozitiv cu Covid-19 și trebuie să stea în casă 14 zile în caratină și să sune la 112 dacă se simte rău.

„Mi se comunica că am ieşit pozitiv – testul meu este, care test, nu ştiu, ca eu nu am niciun test COVID – că am ieşit pozitiv şi mi se recomandă să stau în casă şi, dacă mă simt mai rău, să contactez medicul de familie.”, spune pacientul, potrivit ProTv

Bărbatul a fost șocat și a cerut explicații pentru că nu a efectuat niciodată testul SARS-CoV2. Chiar și personalul de la DSP Galați nu au putut explica de ce pacientul a primit mesajul.

„Persoana în cauză a fost căutată în platforma Coronoforms – şi la înregistrările cu persoane cu test pozitiv, şi la persoanele cu test negativ. Dumnealui nu figurează nicăieri.” a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi

Conform ProTv, reprezentanții clinicii private au explicat că au început o serie de investigații, dar până acum „nu au fost găsite semne legate de un posibil incident de securitate”. Declarația a subliniat, de asemenea, că trimiterea unor astfel de mesaje pacienților nu face parte din practicile clinicii.

O ipoteză ar fi că dacă SMS-ul era adresat pentru o altă persoană, înseamnă ca altcineva este infectat cu coronavirus, ceea ce devine o problemă destul de gravă. Acea persoană se plimbă nestingherită și liniștită, știind că nu are virusul.

Cazul în care bărbatul a fost găsit pozitiv fără a fi testat pentru COVID a apărut după o altâ întâmplare, care a apărut tot la Galați. Un bărbat a aflat că este pozitiv printr-un mesaj trimis de DSP, deși el aflase cu cateva ore mai devreme că nu este infectat cu virusul.

Parteneri