Un bărbat infectat cu coronavirus a fugit dintr-un spital din Bucureşti. Cum l-au prins poliţiştii

Situație incredibilă în plină epidemie de coronavirus. Un pacient infectat cu virusul din China a fugit de la Institutul “Marius Nasta” din Capitală, acolo unde era internat. Bărbatul a vrut să plece acasă, dar a fost prins de polițiști în Buzău, informează Realitatea.

Bărbatul este vrâncean și are 34 de ani. El a fugit ieri din spitalul din Capitală, după ce a luat taxiul pentru a ajunge în localitatea de baștină.

Imediat după primirea sesizării cu privire la ”evadarea” pacientului, acesta a fost dat în consemn tuturor polițiștilor din teren, iar efectivele de ordine publică și de la serviciile rutiere au fost mobilizate pe teritoriul mai multor județe, fiind constituite filtre în zonele de tranzit, în vederea depistării în trafic a bărbatului. Astfel aseară, în jurul orei 21.00, persoana căutată a fost depistată de polițiștii buzoieni pe DN2-E85, în localitatea Oreavul, în timp ce se deplasa cu un taxi spre județul Vrancea.

Autoturismul a fost blocat în trafic, iar ocupanții mașinii au fost atenționați să rămână în autoturism, timp în care polițiștii au asigurat zona până la sosirea echipajelor suplimentare în vederea escortării. Ulterior, autoturismul a fost condus către Vrancea de echipajele de poliție din Buzău și Vrancea, prin încadrarea în trafic a mașinii până la destinație. Cele două persoane, bărbatul căutat, respectiv șoferul autoturismului, un bucureștean de 46 de ani, au fost predați echipajului ISU Vrancea pentru intervenție procedurală în vederea înlăturării stării de pericol.

Cel mai probabil, acesta se va alege cu dosar penal pentru “zadarnicirea combaterii bolilor” si asta pentru ca stia ca este infectat cu noul coronavirus si totusi a fugit din spital, riscand,a stfel, sa imbolnaveasca si alte persoane.

Parteneri