Un bebelus i-a lăsat mască pe medici, în sala de operaţie: s-a născut cu două guri

O naștere ce a decurs normal, până în momentul în care medicul i-a văzut chipul bebelușului. Pe obraz, micuța avea o a doua gură, complet formată: cu buze, dinți, chiar și limbă!

Este povestea unei nașteri ce a reușit să șocheze lumea medicală. La sfârșitul anului 2019, o femeie intra în travaliu. Nimic neobișnuit, până acum.

Doar că bebelușul pe care l-a adus pe lume avea o malformație rară, întâlnită doar de 35 de ori în istorie. Fetița avea, în mijlocul obrazului, o a doua gură, complet formată: cu buze, dinți, chiar și limbă. Denumirea medicală: Diprosopus.

„A fost un șoc. Știam că avea ceva, mi s-a spus la una dintre ecografii, dar medicii erau convinși că era un chist, nici vorbă de o a doua gură”, a spus mama bebelușului, potrivit a1.ro.

Cazul fetiței din Charleston, Carolina de Sud, SUA, a fost publicat în revista de specialitate BMJ Case Reports.

Medicii au notat că bebelușul putea respira, mânca și bea normal. A doua gură nu avea nicio legătura sau cale de comunicare cu prima.

Când a împlinit șase luni, bebelușul a suferit o operație pentru a elimina excrescența.

„Post-operator, pacienta a avut o ușoară inflamație la nivelul jumătății drepte a feței, care s-a rezolvat de la sine, fără să fie necesară nicio formă de tratament.”

Cu toate astea, operația a lăsat urme pe chipul micuței. La câteva luni după intervenție, fetița nu își mai poate mișca jumătatea dreaptă a buzei inferioare, semn că mușchii din acea zonă au fost afectați.

Bebelușul cu două capete și trei mâini

Babita Ahirwar aștepta cu nerăbdare momentul în care avea să devină mamă de gemeni. Tânăra, în vârstă de 21 de ani, din India, a trăit un șoc cumplit în momentul în care și-a văzut pentru prima oară copilul, pe 23 noiembrie 2019.

Parteneri