Un câine şi-a aşteptat timp de trei luni, în holul spitalului, stăpânul ucis de COVID-19

Xiao Bao, un câine de şapte ani, a devenit un adevărat erou în China, după ce s-a aflat că şi-a aşteptat trei luni, în holul spitalului, stăpânul răpus de coronavirus.

Un câine în vârstă de şapte ani şi-a aşteptat timp de trei luni, în holul spitalului, stăpânul ucis de COVID-19. Bărbatul a ajuns la un spital din Wuhan la sfârşitul lunii februarie, câinele însoţindu-l încă de atunci la unitatea medicală, informează Mirror.

Deşi bărbatul a murit la cinci zile de la internare, câinele a continuat să-şi aştepte cuminte stăpânul. A fost hrănit de angajaţii spitalului şi îngrjit de proprietarul unui magazin din incinta unităţii sanitare.

„L-am remarcat prima dată la mijlocul lunii aprilie, când l-am şi botezat Xiao Bao (n.r. – micuţa comoară). Mi-au spus că stăpânul lui Xiao Bao, un pensionar, a ajuns la spital cu coronavirus şi a murit după câteva zile. Dar Xiao Bao nu ştia acest lucru, aşa că a continuat să stea în spital şi să se uite după stăpân. Nu a părăsit niciodată spitalul. S-a dovedit a fi extrem de emoţionant şi loial. Am început să-l lase să se cuibărească în magazin şi de fiecare dată când veneam dimineaţa să deschid, Xiao Bao era acolo şi mă aştepta”, a spus Wu Cuifen.

Pentru că nu avea voie să stea în spital, s-a încercat inclusiv transportarea câinelui departe de locul în care-şi lăsase stăpânul, dar acesta a găsit drumul înapoi şi a continuat să-l aştepte.

Dar, în urma unor plângeri ale pacienţilor, câinele a fost cedat reprezentanţilor Wuhan Small Animal Protection Association. Xiao Bao a fost sterilizat săptămâna trecută, iar acum aşteaptă un nou stăpân care să-i ofere dragostea de care are nevoie, scrie adevarul.ro.

Parteneri