Un medic, un nutriționist și un antrenor de fitness te învață cum să îți ridici nivelul de energie în această perioadă

Știrile negative cu care suntem bombardați din toate direcțiile, efortul de a-i distra pe copiii care nu mai merg la școală, sau la joacă,, prea mult timp petrecut între patru pereți, îți pot afecta, fără doar și poate, nivelul de energie și pot duce la epuizare emoțională.  Tocmai de aceea, ne-am gândit să le cerem sfatul unor specialiști din diferite domenii, pentru a remedia această problemă.

Cum să te simți mai puțin obosit, potrivit unui nutriționist:

  • mănâncă mai multe fructe și legume – acestea au un nivel ridicat de apă, iar o hidratare suplimentară poate ajuta la menținerea energiei și a puterii de concentrare.
  • bea și mai multe lichide decât de obicei – așa cum spuneam, hidtratarea este esențială pentru a te asigura că celulele coprului tău funcționează corect și pentru a combate epuizarea.
  • respectă anumite ore de masă – acest lucru ajută, spun nutriționiștii, la menținerea echilibrului energetic al organismului.

Ce te sfătuiește un medic:

  • bea ceai verde, în loc de cafea – acest ceai este bogat în antioxidanți și stimulează funcția cognitivă
  • respectă cu sfințenie toate normele de igienă recomandate în această perioadă (știți voi – spălatul obsesiv al mâinilor, etc.)
  • fă o plimbare de 15-20 de minute în jurul locuinței. Unul dintre motivele oboselii pe care o resimți poate fi și lipsa vitaminei D, așa că expunerea la soare te va ajuta.

Sugestiile unui antrenor de fitness:

  • fă-ți un program riguros și încearcă să îl respecți – chiar dacă ai toată ziua la dispoziție,  încearcă să te trezești și acum mai devrene, ca și cum ar trebui să pleci la serviciu, sau să îți pregătești copiii pentru școală. Dacă dormi până târziu, te vrei trezi năuc și cu sentimentul unei zile pierdute.
  • fă mișcare fizică – faptul că stai închis în casă nu trebuie să fie o scuză. Dimpotrivă, acum ai mai mult timp șă faci sport, așa că începe cu 15-20 de minute și străduiește-te să ajungi la o oră, după o săptămână. Sugestii de exerciții găsești din plin pe internet, mai ales că acum aproape toți antrenorii de fitness postează online filmulețe cu antrenamente.
  • încearcă să dormi cât mai bine – somnul de calitate este extrem de important pentru menținerea unui nivel ridicat de energie.

 

Parteneri