Un nou atac în Franța! Un preot ortodox a fost impuscat si ranit

Nou atac in Franta. Un preot ortodox a fost impuscat si ranit in aceasta sambata dupa-amiaza in arondismentul sapte din Lyon. Preotul Bisericii Ortodoxe Grecesti a fost impuscat de doua ori la ora locala 16.00, in timp ce inchidea biserica unde slujea. Acesta primeste tratament la fata locului pentru ranile care ar putea fi fatale.

Protopopul, in varsta de 52 de ani si de nationalitate greaca, a fost ranit in jurul orei 16:00, in timp ce inchidea biserica unde slujeste din 2012.

Un barbat s-a apropiat de el si a tras de doua ori cu o pusca, transmite BFMTV.

Atacatorul a fugit de la locul faptei . Investigatiile au fost incredintate politiei judiciare din Lyon.

⚡DERNIERE MINUTE – #Terrorisme : Un homme blessé par balle près d’une #église à #Lyon. Deux coup de feu auraient été entendu. Important déploiement des forces de l’ordre. #Lyonattack #attaquelyon #terroriste #coran #Allahakbar pic.twitter.com/ifencd9YWu

— FranceNews24 (@FranceNews24) October 31, 2020

Premierul Jean Castex, calatorind la Saint-Etienne du Rouvray, a anuntat ca se intoarce imediat la Paris, unde a fost deschisa o unitate de criza la Ministerul de Interne.

⚡DERNIERE MINUTE – #Terrorisme : Un prêtre orthodoxe de nationalité grecque s’est fait tirer dessus au fusil à canon scié vers 16h à #Lyon et l’auteur présumé des faits est en fuite. Le prêtre était “en train de fermer son église” et se trouve dans un état grave. (🎥@lyonmag) pic.twitter.com/XTGZdgNWSW

— FranceNews24 (@FranceNews24) October 31, 2020

Incidentul a avut loc la doua zile dupa ce un barbat care a strigat “Allahu Akbar!” (Dumnezeu e mare!) a decapitat o femeie si a ucis alte doua persoane intr-o catedrala din Nisa, si la doua saptamani dupa ce un profesor dintr-o suburbie a Parisului a fost decapitat de catre un barbat cecen in varsta de 18 ani, aparent infuriat ca dascalul a aratat o caricatura a Profetului Mahomed in clasa.

Parteneri