Un nou secret al soților Ceaușescu a ieșit la suprafață după ce a păcălit o țară întreagă

Un nou secret al Elenei Ceaușescu a fost scos la suprafață. S-a aflat cum a păcălit oamenii soția tovarășului suprem, pentru simplul fapt că putea.Elena Ceaușescu și-a început viața cu numele de Lenuța Petrescu. După ce s-a căsătorit cu Nicolae Ceaușescu, ea a luat numele cu care a rămas în istorie.

Soția lui Nicolae Ceaușescu ar fi păcălit și în privința vârstei ei. Anul nașterii ei s-a modificat din 1916 în 1919. Motivul ar fi putut fi ca oamenii să nu știe că ea era, de fapt, mai în vârstă decât dictatorul, care s-a născut în 1918.

”M-am născut în comuna Petrești, în județul Dâmbovița în anul 1919, la 7 ianuarie. Părinții (n.red. inițiat în document era notat „părinți”) se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere patru hectare de pământ și casă de locuit, între (n.red. inițial termenul era scris „în tre”) anii 1926-1930 am făcut școala în comuna în care m-am născut”, arată un fragment din documentul autobiografic al Elenei Ceaușescu.

”În sat i s-a spus Lenuța lui Briceag. Porecla venea după tată. Nae Peterscu era un țăran cu o anumită stare care își deschisese prăvălie în casă, vindea cuie, ață, sare, țuică, tutun și bricege, o marfă deosebită pe piață”, a spus profesorul universitar Lavinia Betea, într-un episod din seria documentară ”Adevăruri despre trecut”.

Ce secret scandalos avea familia Ceaușescu

Un alt secret pe care l-ar fi avut familia Ceaușescu ar fi fost acela că soția dictatorului ar fi fost îndrăgostită de fratele acestuia. Ea l-a cunoscut pe Marin Ceaușescu atunci când a ajuns în București și s-a înscris în Partidul Comunist. N-a fost să fie, însă, pentru că el a plecat în armată. Acest secret a fost dezvăluit de fiica lui Marin, Mihaela Ceaușescu, în cartea “Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”.

“Tanti Lenuța avea o slăbiciune pentru deosebită pentru Marin, pe care-l cunoscuse înaintea lui Nicolae și cu care chiar flirtase o scurtă perioadă… Așa ziceau gurile rele din familie și îi mai reproșa și mama la necaz lui tata, dar mai mult așa în glumă, luându-l peste picior. <<De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu’, țara de la urgie?!>>”, a scris ea.

De altfel, Elena Ceaușescu ar fi trăit și alte iubiri, printre care una cu un soldat neamț iar alta cu tatăl naistului Gheorghe Zamfir, la Petrești. L-ar fi avut amant chiar și pe medicul Abraham Schechter, care a lucrat timp de 17 ani ca doctorul personal al familiei Ceaușescu

Parteneri