Un nou simptom al infecției cu norul coronavirus a fost descoperit. Apare cu două zile înaintea de apariția semnelor deja cunoscute

Un nou simptom al infecției cu noul coronavirus a fost descoperit de medicii de pe secțiile de COVID-19. Apare cu câteva zile înainte de semnele cunoscute ale bolii și afectează, de cele mai multe ori, femeile.

În timp ce grupuri de cercetători din întreaga lume au intrat în cursa pentru descoperirea unui tratament ce ar putea opri pandemia de coronavirus, medicii din linia întâi au devenit martorii procesului de schimbare, adaptare, a bolii provocate de infecția COVID-19.

Înainte de apariția simptomelor cunoscute (oboseala, pierderea mirosului și a gustului și problemele gastro-intestinale), se pare că unii pacienți prezintă enantem – o erupție puternică, ce apare pe mucoasa cavității bucale.

În urma unui studiu realizat de cercetători de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, enantemul ar putea fi adăugat listei oficiale a simptomelor de coronavirus.

Potrivit studiului făcut public în jurnalul medical JAMA Dermatology, echipa de medici condusă de Juan Jimenez-Cauche, doctor la Universitar Ramon y Cajal din Madrid, a examinat 21 de pacienți care s-au confruntat cu iritații ale pielii.

Dintre cei 21 de pacienți, șase (patru femei și doi bărbați) au avut iritații în interiorul gurii. Pacienții afectați de acest simptom aveau vârste cuprinse între 40 și 69 de ani.

Mai mult, autorii studiului precizează că acest posibil nou simptom al COVID-19 apare, în medie, cu două zile înainte de alte simptome cunoscute ale boli.

Parteneri