Un polițist infectat cu coronavirus împreună cu familia sa a solicitat Ambulanța, dar au fost lăsați în agonie. În ce stare au ajuns la spital

Sindicatul Europol susţine că un poliţist infectat cu coronavirus a fost ”lăsat în agonie de DSP”, deşi starea sa s-a agravat.

Sindicaliştii povestesc că, atât poliţistul, cât şi soţia şi cei doi copii – unul de trei ani, altul de două luni – au fost infectaţi cu noul coronavirus şi au solicitat Ambulanţa, având în vedere că aveau simptome.

Ambulanţa a venit după 48 de ore, iar odată ajunşi la spital au fost trimişi acasă în izolare, întrucât nu mai sunt locuri pentru internare. Starea tuturor s-a agravat, afirmă sindicalişii, citați de News.ro.

”Nici poliţiştii care pe toată perioada pandemiei au fost în linia întâi, nu au fost «iertaţi» de infectarea cu virusul Sars-Cov-2, momentan existând peste 1.000 de colegi infectaţi. Şi colegul nostru Buciuc Ciprian din cadrul Secţiei Regionala de Politie Transporturi Bucureşti a fost confirmat pozitiv luni, 27.07.2020, împreună cu soţia şi cei 2 copii, în vârstă de 3 ani şi respectiv 2 luni. După ce sâmbătă au fost testaţi de către DSP la domiciliu, luni, 27.07.2020, au primit răspunsul că, fiind confirmaţi pozitiv, DSP va trimite o ambulanţă pentru evaluarea clinică, deşi aceştia au manifestat în toată această perioadă stări febrile, dureri de cap, vomă şi dificultăţi grave de respiraţie”, au transmis, joi, printr-un conunicat de presă, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Potrivit acestora, ”ambulanţa abia după două zile a venit, în data de 29.07.2020, transportându-i ulterior la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti”.

Parteneri