Un pompier din Botoșani și-a bătut soția însărcinată în ultimul trimestru de față cu ceilalți trei copii. Polițiștii l-au imobilizat

Scene de groază în apartamentul unui pompier din Botoșani. Bărbatul și-a bătut soția însărcinată în ultimul trimestru, sub privirile îngrozite ale celorlalți trei copii ai familiei. Polițiștii l-au imobilizat cu electroșocuri.Un subofiţer din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani este anchetat de Parchetul Militar, după ce și-a bătut crunt soția însărcinată.

Femeia în vârstă de 38 de ani a fost scoasă din casă după o intervenţie în forţă a poliţiştilor.Scandalul a avut loc în noaptea de duminică spre luni.

Tânăra, gravidă în ultimul trimestru de sarcină, se află în casă alături de cei trei copii când, din motive inexplicabile, soțul ei a început să o lovească.

Femeia spune că a fost bătută, muşcată de o ureche şi, potrivit declaraţiilor ulterioare ale acesteia, ar fi fost supusă unor raporturi sexuale forţate.

Speriați, cei trei copii ai cuplului, cu vârste de trei, patru şi şapte ani au intervenit pentru a-şi opri tatăl. Reuşind să scape din mâinile soţului, femeia a apucat să sune la 112 pentru a cere ajutorul oamenilor legii.

Ulterior, însă, bărbatul a imobilizat-o şi a blocat uşa apartamentului. Când au ajuns la adresă, poliţiştii şi jandarmii au fost întâmpinaţi de refuzul bărbatului de a le deschide. Un echipaj de descarcerare a spart uşa pentru a permite accesul poliţiştilor şi jandarmilor în interior.

„În interiorul locuinţei, a fost identificat un bărbat de 38 de ani, care exercita acte de violenţă şi ameninţări faţă de soţia sa. Poliţiştii au intervenit folosind bastonul cu electroşocuri pentru imobilizarea acestuia, ulterior fiind condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. Intervenţia a fost una promptă, efectuându-se cu respectarea procedurilor legale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, potrivit monitorulbt.ro.

Anchetă la ISU Botoșani

Cazul a intrat şi în atenţia conducerii ISU Botoşani, care, deşi bărbatul era în timpul liber, a demarat o anchetă.

„La nivelul unităţii s-a dispus efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile. Nu admitem şi nu suntem de acord cu astfel de comportamente, de care ne dezicem. Instituţia noastră pune accent pe înaltă moralitate, disciplină şi respect faţă de oameni”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Parteneri