Un pret din Buzău a intrat în moarte clinică, iar Dumnezeu i-a dat a doua șansă să ajute bătrânii

A intrat în moarte clinică, inima i-a stat, însă Dumnezeu l-a mai lăsat pe pământ pentru că mai are lucruri bune de făcut. Asta spune un preot din judeţul Buzău. Un salvator de suflete care şi-a deschis inima în faţa echipei Observator şi i-a primit pe jurnalişti în locul transformat în casă adoptivă pentru bătrâni şi copii deopotrivă.

Se spune că omul sfinţeşte locul, chiar şi pe cel uitat de autorităţi. Așa s-a întâmplat și în satul Câmpeni, judeţul Buzău. Părintele Milea nu a vrut să-și abandoneze locul natal așa că a ridicat singur și de la zero un loc pe care-l denumește “abandon la puterea a 4-a”.

Părintele Milea: Acest aşezământ este sufletul meu, inima mea. În acest sat abandonat, într-o clădire abandonată, şi destinat unor persoane vârstnice abandonate şi de asemenea tinerilor din orfelinate abandonaţi şi ei.

Bătrâni şi tineri au găsit aici o a doua familie. Din 1996 Aura face parte din familia părintelui Milea. A crescut într-o casă de copii, iar la 18 ani statul a abandonat-o.

Am grijă de bătrâni, le fac curat, îi schimb, le aduc mâncare. E ca şi casa mea acum.

Am mult timp de când stau aici şi m-am învăţat cu ele şi ele cu mine.

“Mi-am găsit locul aici şi mă simt foarte bine. Le spun multă sănătate şi să-mi dea şi mie telefon mai des să ştiu şi eu de ei”, mărturisește o bătrânică.

Şi cum oamenii au nevoie să simtă atingerea lui Dumnezeu părintele a ridicat şi o biserică.

Dar nu e singurul loc aparte de aici. Un avion militar şi un mic muzeu cu uniforme vechi îi atrag acici pe copiii de toate vârstele. Părintele a făcut chiar şi un parteneriat cu inspectoratul școlar din Buzău așa că cei mici pot veni în vizită. Bunicii au parte de zâmbete, iar copiii învață lecția faptelor bune.

Părintele Milea: Ce este trist pentru noi românii este că persoanele în vârstă nu sunt apreciate, nu sunt ocrotite, au o vârstă de aur lor le datorăm dezvoltarea ţării noastre.

Şi cum nevoiaşi sunt mulţi părintele a ridicat în Buzău, o cantină pentru ca cei sărmani, iar pentru cei în putere a înfiinţat o școală profesională.

Parteneri