Un produs care se găsește pe rafturile supermarketurilor din România a fost retras după ce s-au descoperit nereguli

Un produs care se găsește pe rafturile supermarketurilor din România a fost retras după ce s-au descoperit nereguli. Este vorba despre covrigeii Croco, Crackers cu susan.

În urma unei alerte europene privind conținutul peste limita admisă a oxidului de etilena in semințele de susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g , CROCO inițiază o rechemare a produsului.

Este vorba despre loturile care au următoarele caracteristici: – Denumire produs: CROCO BISCUITI CRACKERS SUSAN 150g – Marcă: CROCO – Cod de bare al produsului: 5941194002959 – Prezentare: PUNGA 150g – LOT PRODUS lot L001051120 data fabricatie 05.11.2020 data expirare 02.08.2021.

În aceste condiții, ANSVA anunță că produsul a fost retras, însă cei care au apucat să cumpere acești covrigei sunt rugați să nu îi consume și să îi ducă înapoi la magazin. Clienții își vor primi banii înapoi.

”Se recomandă persoanelor care deţin acest produs descris mai sus, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, precizează ANSVSA.

Produsele care poartă datele limita de consum menționate mai sus vor fi retrase de la comercializare și vor fi distruse. Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de initierea măsurii de retragere. Cei care dețin aceste produse sunt rugați să nu le consume și să le aduca înapoi la magazin, unde vor fi rambursate. Pentru orice informații suplimentare, puteți contacta următorul număr de apel: Serviciul Clienți Auchan – Numar de tel 021/9141, Adresa de e-mail [email protected]

Acesta este produsul retras din supermarketuri
Oxid de etilenă, C2H4O, este un gaz lichefiat, incolor, foarte toxic, foarte inflamabil, foarte instabil, cu miros eteric peste 500 ppm.

Oxidul de etilenă este utilizat pentru:

pentru producerea gazelor sterilizante bazate pe oxid de etilenă
ca produs intermediar pentru fabricarea altor substanţe chimice
în amestecuri de calibrare
ca gaz sterilizant pentru diferite produse alimentare, pesticid şi consumabil în procese medicale.

Parteneri