Un protest intitulat ”Nu suntem cobai! 10.000.000 de români în stradă!” a fost organizat pe Facebook

Românii vor ieși în stradă astăzi, 8 noiembrie, începând cu ora 16:00. Un protest intitulat ”Nu suntem cobai! 10.000.000 de români în stradă!” a fost organizat pe Facebook, iar în Piața Victoriei sunt așteptați mii de persoane.

UPDATE: Sute de români s-au adunat deja în Piața Victoriei pentru a participa la protestul împotriva restricțiilor impuse de autorități. Aceștia nu poartă mască de protecție și nu păstrează distanțarea socială

Protestul a fost organizat pe Facebook și peste 16.000 de persoane au apăsat butonul ”Participă”. În descrierea evenimentului se precizează faptul că protestul va avea loc în funcție de câte persoane apăsă această opțiune.

”NU MAI AȘTEPTĂM ARMATA! NE VEDEM ÎN PIAȚĂ! Ne-au închis afacerile, ne-au închis educația, ne-au închis locurile de muncă, ne-au închis în case pentru a aștepta V4¢¢1π¥L salvator. NU SUNTEM COBAII NIMĂNUI! Sunt așteptați românii din toate domeniile de activitate: Industrie, Agricultură, Economie. Vrem să muncim, să ne putem hrănii familiile, să ne putem duce traiul zilnic” , se arată în descrierea evenimentului făcut pe Facebook.

Forțele de ordine au luat măsuri și vor fi prezente în Piata Victoriei din Capitală pentru a se asigura că protestul este unul pașnic, iar toate măsurile de igienă și distanțare sunt respectate de către manifestanți.

Protestul a fost organizat în contextul în care au fost luate noi măsuri în lupta cu pandemia de coronavirus. Autoritățile au decis că începând de mâine masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile deschise și închise, indiferent de incidența cazurilor COVID. De asemenea, s-a decis faptul că circulația pe timpul nopții devine interzisă, cu excepția anumitor cazuri, magazinele se vor închide la ora 21:00, iar unde se poate, angajații vor lucra de acasă, în regim telemuncă.

Parteneri