Un salvamar a reușit să aducă un copil la mal după ce la salvat de la înec în Eforie, dar curenții puternici l-au tras din nou în larg

Pe litoralul nostru o furtună produsă în larg i-a alertat pe salvamari, paramedici, dar și polițiști nevoiți să îi potolească pe turiștii care nu respectă regulile.

Un salvamar a avut nevoie de ajutorul colegilor pentru a ajunge la mal după ce încheiase cu succes o misiune. Și proprietarii bărcilor de agrement au fost puși în dificultate. Un iaht târât de curenți s-a lovit de digul de la Eforie.

Furtuna din larg a transformat marți marea într-o capcană, chiar şi pentru salvatorii experimentaţi. Acesta este momentul în care un salvamar din Eforie strigă după ajutor. Tânărul reuşise să aducă un copil la mal, dar după ce şi-a încheiat misiunea, curenţii puternici l-au tras din nou în larg. Doi colegi i-au sărit în ajutor, iar turiştii au făcut un gest emoţionant. Şi-au dat mâinile şi au format un lanţ uman, aşa că toţi patru au ajuns într-un final la ţărm, în siguranţă.

Andreea Trușcă salvamar: “Am făcut un lanţ, ne-am ţinut de mâini ca să putem să-l aducem înapoi”.

Însă tot la Eforie, poliţiştii au intervenit pentru a calma un turist abia scos din apă. În loc să mulţumească, a sărit la bătaie.

Turist: ”Bă taci din gură că te bat aici de faţă cu poliţia. Mă baţi? Dar cum îţi permiţi să mă ameninţi de faţă cu organele de ordine, dar cum îţi permiţi să mă ameninţi”.

Bogdan Ghimboasă şef serviciu salvamar Eforie: “De multe ori turiştii nu înţeleg, sar la noi la bătaie, ne înjura ne adresează cuvinte jignitoare”.

Peste 120 de intervenţii ale salvamarilor au fost înregistrate în ultimele 24 de ore doar în Eforie. Sunt însă şi turişti care respectă steagul roşu arborat pe plajă, care interzice îmbăierea.

Bărbat pe plajă: “Este foarte puternic, foarte puternic te duce în larg e senzaţia de bine aşa că pluteşti dar totodată este şi invers te duce în larg te trage. Trebuie să ai ceva la cap aşa să te duci în larg”.

Valurile au fost atât de puternice încât un iaht s-a lovit de stabilopozi, în Eforie. Alte două ambarcaţiuni au intervenit pentru că iahtul să nu se răstoarne.

Parteneri