Veste BOMBĂ de 1 Mai! Când se termină epidemia de Covid-19 în România

Foto: stirileprotv.ro
  • În România, pe 29 mai 2020 epidemia va fi gata în proporţie de 97%.
  • Până în 14 iunie 2020, în România noul coronavirus va dispărea în proporţie de 99%.
  • Sunt oameni de ştiinţă care spun că noul coronavirus va rămâne în populaţie între 18 şi 24 de luni.

1 mai vine cu o veste bună. Finalul epidemiei de COVID-19 este aproape. O spune un profesor de la Universitatea din Singapore care conduce Data-Driven Innovation Lab.

Site-ul oferă monitorizare predictivă a evoluţiilor noul coronavirus, ca o completare a monitorizării cazurilor confirmate.

Predicţia arată că, pe 29 mai, epidemia în România va fi gata în proporţie de 97%. Până în 14 iunie 2020, în România noul coronavirus dispare în proporţie de 99%.

Potrivit analiştilor, până pe 27 august epidemia va fi eradicată cu totul în România.

În România, până pe 30 aprilie au fost confirmate 12.240 de cazuri cu COVID 19. Există şi altfel de previziuni, potrivit cărora noul coronavirus va rămâne în societate încă 18-24 luni.

“Acest lucru nu se va opri până când nu infectează 60% – 70% dintre oameni”, a declarat pentru CNN Mike Osterholm, care conduce Centrul pentru Cercetări şi Politici pentru Boli Infecţioase (CIDRAP) de la Universitatea din Minnesota.

Epidemiologul Harvard School of Public Health Marc Lipsitch, Dr. Kristine Moore, şi istoricul John Barry au avertizat că, fiind vorba de un virus nou, nimeni nu are imunitate.

„Lungimea pandemiei va fi probabil de 18 până la 24 de luni, deoarece imunitatea efectivă se dezvoltă treptat în populaţia umană”, au scris ei, informează CNN.

Potrivit oamenilor de ştiinţă “infecţiile de tip pandemic nu au tendinţa de a muri în timpul verii, la fel ca gripa sezonieră. Covid-19 este cel mai comparabil cu o tulpină pandemică de gripă”.

“Din cauza unei perioade mai lungi de incubaţie, a răspândirii mai asimptomatice şi a unui R0 mai mare, COVID-19 pare să se răspândească mai uşor decât gripa”, au scris în raport.

R0 este numărul mediu de alte persoane infectate de fiecare pacient, cu cât acest R0 este mai mare cu atât mai mulţi oameni vor trebui să se infecteze şi să devină imuni înainte ca epidemia să se termine.

Bazat pe cele mai recente pandemii antigripale, acest focar va dura probabil de la 18 până la 24 de luni.

Parteneri