Vin Ninsorile! Stratul de zăpadă va atinge 5 centimetri. Care sunt zonele vizate

Astăzi vom avea soare și vreme plăcută, în cea mai mare parte a țării. În regiunile nord-estice și pe la munte se mai adună norii, însă ploile apar pe spații restrânse și vor fi slabe.

Maximele pleacă de la 16 grade în Maramureș și în depresiuni și vor ajunge până la 25 de grade în sud-estul țării.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim soare și atmosferă plăcută, se încălzește și maximele vor ajunge până la 25 de grade la Călărași.

Mai sus în Moldova sudică și în nordul Munteniei, va continua să se încălzească. Vor fi înnorări dar și perioade cu soare iar temperaturile urcă spre 24 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina norii se adună trecător și s-ar putea să plouă slab. Se încălzește ușor și la amiază vor fi cel mult 22 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș, mai sunt înnorări însă ploile pot să apară doar în zonele de munte și vor fi slabe. Zărim și soarele pe parcursul zilei iar vântul va crește în intensitate în această noapte. Temperaturile cresc cu 2-3 grade față de cele înregistrate ieri.

În vestul țării, vremea se menține frumoasă. O să avem soare, câțiva nori de vreme buna și temperaturi comparabile cu cele de ieri. După prânz, se vor înregistra valori de până la 21 de grade Celsius iar noaptea, vântul va avea intensificări în Munții Banatului.

În Transilvania atmosfera va fi însorită și doar în zonele de munte e posibil să cadă 2-3 stropi de ploaie. Temperaturile cresc și vor ajunge până la 20 de grade în vestul provinciei iar pe timpul nopții, vântul va crește în intensitate la altitudini mari.

În Oltenia, ne așteaptă o zi frumoasă și se mai încălzește puțin față de ieri. Norii apar destul de rar și amiaza ne-aduce maxime în jur de 22 grade.

Și în sudul țării se anunță soare și atmosfera plăcută iar după prânz se vor atinge 23-24 de grade Celsius. Vă aduc aminte că pană la ora 10 este cod galben de ceață densă pentru județul Argeș. Vizibilitatea este scăzută izolat sub 50 de metri.

Vremea în țară

Luni, temperaturile scad semnificativ în zonele vestice, pe unde o să plouă consistent. În restul țării, găsim soare, temperaturi ridicate pentru luna octombrie și ploi trecătoare.

Marți, ploile vin peste tot și vor fi mai abundente în jumătatea de vest a țării. Vântul va avea intensificări iar maximele vor ajunge până la 25 de grade în Bărăgan, în vestul Dobrogei și în Moldova.

Miercuri se anunță vreme rece în nordul și nord-vestul țării, ploi locale și un vânt mai insistent. În celelalte zone, vremea se îmbunează, apare soarele dar va fi răcoare; se vor înregistra cel mult 19 grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București ziua de astăzi ne-aduce vreme frumoasă, mai cresc temperaturile și după prânz se vor înregistra în jur de 24 de grade, o valoare mai potrivită pentru luna septembrie. La noapte e posibil să apară ceață și minima va ajunge pe la 12 grade.

Luni, atmosfera se menține însorită și se face neobișnuit de cald: după prânz, temperaturile ajunge pe la 26 de grade.

Marți, se strică vremea și se face mai răcoare. După-amiaza se adună norii și apar averse însoțite de descărcări electrice. Vântul se întețește pe parcursul zilei și la amiază vor fi cel mult 22 de grade.

Miercuri va predomina vremea frumoasă dar se mai răcorește. Vântul va fi activ iar în termometre se vor înregistra 19 grade ziua și 7 grade pe timpul nopții.

Vremea la munte

În zonele de munte, se anunță vreme bună în ansamblu. Pe parcursul zilei, se mai adună norii însă ploile vor fi slabe și pe spații restrânse. Temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Luni, ploile apar, mai întâi în masivele vestice însă din a doua parte a zilei precipitațiile se extind și în celelalte zone de munte. Vântul va prinde putere la altitudini mari.

Marți, vremea se răcește și plouă pe timpul zilei. Seara și noaptea, în zona înaltă de munte, se anunță lapoviță și ninsoare.

Miercuri se anunță vreme rece și ceață din loc în loc. Precipitațiile apar izolat iar în nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, așteptăm lapoviță și ninsoare. Vântul va continua să sufle tare în zonele de creastă

Parteneri