Vitamina care poate învinge coronavirusul. S-ar putea să o ai deja în casă, sigur o găseşti în farmacie

Pandemia cu noul coronavirus a provocat o isterie la nivel mondial, aproape 3 milioane de oameni fiind infectaţi cu virusul. Astfel, pentru a combate această pandemie, cercetătorii spanioli vin cu o nouă soluţie care poate fi esenţială în găsirea tratamentului mult dorit de către toată lumea împotriva infecţiei.

Conoform Daily Mail, cercetătorii spanioli studiază efectele pozitive pe care le poate avea vitamina D în cazul tratamentului aplicat în infecţia cu noul coronavirus. Studiul început de 10 zile, constă în analizarea efectelor vitaminei D asupra infecţiei cu noul coronavirus, relatează Mediafax.

De asemenea, medicii au declarat că vitamina D este foarte utilă pentru întărirea sistemului imunitar, din acest motiv aceasta este analizată pentru a ajuta organismul şi lupta cu alte infecţii de natură respiratorie. Vitamina D, nutrient ce poate fi obţinut pe cale naturală prin expunerea la soare, este considerată drept un posibil tratament şi în cazul tuberculozei, iar în prezent se studiază şi eficienţa pe care o poate avea în cazul unor probleme autoimune.

Există dovezi, care au demonstart eficienţa utilizării vitaminei D. O spun specialiştii irlandezi de la Trinity Colleg Dublin, care au arătat că adulţii care au luat vitamina D ca supliment au dezvoltat cu 50% mai puţine infecţii respiratorii decât persoanele care nu au folosit vitamina.

„Dacă ai deficineţe de vitamina D, eşti de trei sau patru ori mai expus să răceşti.”, a spus Dr. Jenna Macciochi, de la Universtiatea Sussex, relatează Daily Mail.

Parteneri