Vreme Severă! Cod portocaliu de ploi torențiale,vijelii și grindină

Nu scăpăm de ploi torențiale, grindină și vijelii, a anunțat Agenția Națională de Meteorologie (ANM), care a emis mai multe coduri de vreme severă imediată. În prima parte a zilei furtunile vor mătura zona de est a Moldovei, urmând ca la noapte să fie lovite județele din nord-vestul țării

Începând cu ora 12:00 și până diseară, la ora 19:00, în județele Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona montană a județelor Prahova, Brașov, Harghita, Neamț și Suceava vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Totodată, local în zona de munte, în Moldova, Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

În următoarele zile disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, atenționează ANM.

După ora 19:00 furtunile se mută în nord-vestul țării.

În județele Timiș, Arad, Bihor vor fi intervale cu intensificări puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.Pe arii restrânse vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 25…35 l/mp.

Parteneri