VREMEA FACE RAVAGII! Cod galben de ploi și grindină în unele județe din România

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi, grindină și vijelii în jumătate de țară, valabilă până diseară, la ora 23.00.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.Pentru București, meteorologii au emis o prognoză specială de vreme călduroasă.Alerta de instabilitate atmosferică vizează nordul și centrul țării.

Pentru București, meteorologii au emis o prognoză specială de vreme călduroasă.

Potrivit ANM, în intervalul 10 august, ora 12.00 – 10 august, ora 23.00, în toate zonele de munte, precum și în Transilvania și sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în zonele deluroase din sudul și estul țării, precum și în regiunile vestice, sud-vestice și nordice.

Vreme caldă în București

În București, vremea va fi călduroasă, posibil caniculară după-amiaza, când indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va
sufla slab și moderat, cu viteze de până la 25….30 km/h.

Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade Celsius.

Parteneri