Zece polițiști au fost trimiși în judecată după ce au luat mită! Unul a primit un tort de nuntă

Zece agenti si fosti agenti de politie de la Serviciul Rutier au fost trimisi in judecata, acuzati ca au luat mita pentru a trece cu vederea infractiuni rutiere. Unul dintre politisti ar fi primit mita un tort pentru nunta, iar altul saci cu concentrate pentru pui.

Potrivit DNA, 10 agenti si fosti agenti de politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dolj – Serviciul Rutier si din cadrul Politiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier au fost trimisi in judecata pentru mai multe infractiuni.

Politistii anticoruptie ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj, impreuna cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, au finalizat cercetarile in dosarul penal si au intocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea in judecata a celor 10 inculpati, pentru savarsirea unor infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit si fals intelectual.

„In perioada 2015 – 2016, inculpatii politisti, cu ocazia efectuarii activitatii de control a traficului rutier pe raza municipiului Craiova si judetului Dolj, nu au sanctionat conducatori auto pentru abaterile constatate sau au omis, cu stiinta, sa mentioneze in procesele – verbale de constatare a contraventiilor rutiere, in ce au constat, in concret, faptele savarsite, pe care nu le-au individualizat. Mentionam ca o parte a conducatorilor auto opriti in trafic erau cunostinte ale agentilor de politie”, arata DNA, intr-un comunicat de presa transmis luni.

Parteneri