Zi importantă pentru sute de mii de români! Este vorba de Icoana făcătoare de minuni care a vindecat mulți oameni de boli grave

Cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august, fiind una dintre cele mai mari sărbători din an. Maica Domnului este şi ocrotitoarea marinarilor. Prefectura Cluj anunță că peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în timpul pelerinajului de la Mănăstirea Nicula, închinat acestei sărbători, la care participă anual un număr mare de persoane.

Conform Prefecturii Cluj, începând de miercuri, se vor institui posturi și patrule mixte, pentru prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, pentru a îndruma persoanele, dar și pentru supravegherea respectării măsurilor de protecție și distanțarea fizică la pelerinajul de la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Astfel, la fața locului, vor fi asigurate echipaje de intervenție în scopul gestionării unor situații de risc sau pentru decongestionarea unor aglomerări de persoane. De altfel, vor fi puse la dispoziție substanțe dezinfectante, dar și puncte de prim-ajutor. În plus, în localitatea Nicula și pe traseele de afluire/ defluire vor fi interzise băuturile alcoolice și comerțul ambulant.

De asemenea, pe toată perioada cât vor sta la Mânăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să poarte mască de protecție și să respecte măsurile de distanțare fizică.

”Se va acționa pentru supravegherea, dirijarea și îndrumarea traficului rutier, inclusiv a mijloacelor de transport în comun, beneficiind în acest sens și de supraveghere aeriană prin intermediul unor aparate de tip dronă.”, au susținut reprezentanții Prefecturii clujene.

Parteneri